Bajina Bašta, Dub

Zeleno povrće: Najbolji način da očistite organizam

Zeleno povrće

Vreme je praznika, bogatih jelovnika i nažalost – vreme je prejedanja. Ma koliko uživali u praznicima morate priznati da loše utiču na vaše telo. Ali, rešenje nisu stroge i iscrpljujuće dijete. Kuća Zdravlja Srbija je vaš najbolji saveznik u čišćenju organizma. Mi smo tu da vam pomognemo da ubrzate metabolizam i da podignete nivo energije. To je jedino moguće ako konzumirate hranu za čišćenje organizma i ako pratite sve naše korisne savete. Kao jedan od najboljih saveznika u čišćenju organizma, zeleno povrće je zdraviji i bolji način da oporavite vaš organizam od štetnih materija. 

Jedite zeleno povrće!

Zeleno povrće je bogato nutrijentima koje pozitivno utiče na rad organizma i skidanje kilograma nakon praznika. S toga, polovina vašeg tanjira treba da sadrži zeleno povrće! Ono podstiče rad jetre i odličan je saveznik u čišćenju organizma. Bogato je mineralima i vitaminima i poboljšava varenje. Samim tim, zeleno povrće će vam pomoći da očistite organizam od svega što ste pojeli tokom praznika. S toga, trk u kupovinu i napunite vaše tanjire spanaćem, rukolom, zelenom salatom, blitvom, brokolijem, raštanom i keljom. 

Naravno, pored zelenog povrća treba da jedete i integralne žitarice (ječam, ovas, heljda) i one takođe sadrže dijetalna vlakna. Izbegavajte mlešne proizvode i ne zaboravite da konzumirate voće! Naročito treba jesti bobičasto voće: maline, kupine, borovnice. Osim toga, možete jesti i jabuke, kruške, limun, mandarine, kivi, pomorandže, ananas…

Brokoli
Brokoli vas štiti od raka!

Zašto jesti zeleno povrće?

Zeleno povrće treba jesti jer je savršeno za čišćenje organizma! Kelj, zelena salata, blitva, radič, i mnogi drugi sadrže hloforif koji uklanja toksine iz organizma. Zeleno povrće je najbolje jesti sirovo al ono koje ne možete skuvajte na pari da biste sačuvali sva nutritivna svojstva. Konzumiranje ovog hvaljenog povrća će vam definitivno pomoći da se oslobodite viška kilograma i da rasteretite jetru. Navešćemo vam još nekoliko razloga zašto je dobro konzumirati ovu vrstu povrća.

Brokoli ubija mikrobe

Brokoli je lekovita biljka koja vas čuva od raka! Ova biljka podstiče sintezu belančevina i samim tim štiti vaše ćelije. Supstanca sulforafan koja se nalazi u brokoliju ima antikancerogena, antidijabetička i antimikrobna svojstva. S toga, ne gubite vreme i počnite da jedete brokoli još danas! Očistite vaš organizam od toksina.

Kelj otklanja depresiju i tumore

Kelj je vaš najbolji saveznik u očuvanju zdravog srca i krvnih sudova. Takođe, štiti od raka dojke i podstiče dugovečnost. Kelj je vrsta kupusa koje pročišćava organizam i štiti ga od niza bolesti. Zato, nakon praznika i oblinih jelovnika konzumirajte kelj i očistite vaš organizam uspešno!

 

Kelj
Kelj čuva vase zdravlje i krvne sudove!

Spanać jača kosti

Osim što ga mornar Popaj voli jer mu rastu mišići od spanaća, ovaj „zeleniš“ jača kosti, i ima antikancerogena svojstva. Spanać je sjajan izvor gvožđa, i jedan od snažnih antioksidanata. Ova zelena boljka sadrži mnogo vitamina i materija koje će vam pomoći da dugo ostanete zdravi i jaki.

Raštan – najzdraviji kupus na svetu

Raštan je danas jedan od najpopularnijih kupusa na nutricionističkim listama. Čak je svrstan kao jedan od najzdravijih namirnica u svetu. Njegova antioksidantna i antitoksična svojstva čiste jetru i ceo organizam od štetnih materija. Takođe, štiti od zloćudnih bolesti i otrova. Zato je raštan zeleno povrće koje se mora naći na vašem tanjiru!

20 новембра, 2018

6,000.00dinPoruci paket hrane