Bajina Bašta, Dub

Zašto treba jesti žitarice za doručak

Zitarice

Koliko puta ste čuli da je doručak najvažniji obrok? Nema boljeg načina da započnete dan od zdravog i izbalansiranog obroka. Uz pravi doručak imaćete vise koncentracije i energije čitavog dana. Jedan od najboljih načina da započnete dan jeste da jedete žitarice za doručak. One su sjajan izvor esencijalnih vitamina i minerala, kao i antioksidansa i vlakana. Možete ih jesti cele ili mlevene i umesto da preskačete najvažniji obrok uz žitarice možete imati brz i lagan doručak.

Žitarice za doručak ispunjavaju veći deo dnevnih nutritivnih potreba

Ako konzumirate žitarice za doručak imaćete vise snage i energije tokom celog dana. Oni koji jedu žitarice imaju manji nivo holesterola i masnoća u poređenju sa onima koji retko ili nikad ne jedu žitarice, pokazuju mnoga istraživanja. U žitaricama ima mnogo vitamina kao što su vitamin B, vitamini A i D, magnezijum, gvože, cink i kalcijum.

Dorucak - zitarice
Ako konzumirate žitarice za doručak imaćete vise snage i energije tokom celog dana.

Da li žitarice imaju uticaj na smanjenje telesne težine?

Dokazano je da ljudi koji redovno jedu žitarice za doručak imaju manji indeks telesne težine od onih koji ih nikad ne jedu. Kada pojedete žitarice koje su bogate vlaknima bolje ćete se osećati tokom dana i nećete imati potrebu da jedete nezdrave namirnice.

Žitarice za doručak mogu sprečiti nastanak dijabetesa?

Ako za doručak redovno jedete žitarice od celog zrna koje su bogate vlaknima, možete sprečiti nastanak i razvoj dijabetesa. Hrana bogata vlaknima snižava nivo šećera u krvi.

Žitarice za doručak mogu pomoći u sprečavanju srčanih oboljenja

Žitarice su hrana koja je bogata vlaknima i kad je konzumirate to je jedan od boljih načina da snizite holesterol. Vlakna vezuju masnu hranu i holesterol i sprečavaju njeno apsorbovanje. Naročito kozumirajte ovas, raž i psilijum ako želite da snizite nivo holesterola u krvi.

Musli
Naročito kozumirajte ovas, raž i psilijum ako želite da snizite nivo holesterola u krvi.

Žitarice za doručak – idealan način da započnete dan!

Doručak u kom su zastupljene žitarice je idealan način da sačuvate zdravlje i započnete dan. Žitarice će vam dati energiju i ispuniće vaše potrebe za nutrijentima i sprečiće napade gladi popodne i uveče. Naš savet jeste da žitarice budu vaš deo svakodnevne rutine i ishrane. Dodajte jogurt, bobičasrtro voće i imate savršen obrok!

6,000.00dinPoruci paket hrane