Bajina Bašta, Dub

Vežbe disanja: Kako se pravilno diše?

A young woman works morning exercises for better health by the river

Udahnite duboko! Uradite to i bićete zdraviji i smireniji! Osim paketa za čišćenje organizma, za zdrav I dug život potrebno je pravilno disanje! Mala količina kiseonika koju unosite može negativno da utiče na vaš život! Pravilo disanje će sprečiti nastanak raznih bolesti I starenje organizma pre vremena. Da biste sačuvali vaše mentalno I fizičko zdravlje, vežbe disanja su pravi put do vašeg cilja.

Vežbe disanja povećavaju vašu životnu energiju

Mozak je organ kome treba više kisonika od ijednog drugog organa. Ako ne dobije dovoljno kiseonika on ga crpi iz ostalih organa. Zapamtite da je disanje uvek povezano sa vašim emotivnim I mentalnim stanjem. Zato, kada ste opušteni dišete sporije I dublje a kada ste uzbuđeni brže dišete. Vežbe disanja povećavaju životnu energiju. Zato je joga tako popularna u celom svetu jer akcenat stavlja na pravilno disanje.

Disanje pored mora
Zadržite vaš ritual pravilnog disanja naročito kada odete na more, ima blagotvorno dejstvo na vaš organizam!

Ugledajte se na decu: Dišite stomakom!

Deca prirodno dišu stomakom, ali kako odrastaju, gube naviku trbušnog disanja. Kako odrastamo dah nam postaje sve plići i kraći i umesto stomakom, dišemo grudima.

Šta je trbušno disanje?

Trbušno disanje je jedino pravilno jer se tako unosi više kiseonika. Prilikom disanja stomakom pri udahu dijafragma se povlači prema dole. Abdomen se širi, i zato se takvo disanje naziva trbušnim. Na ovaj način koristite manje napora i oslobađate unutrašnje organe od dodatnog napora. Pravilnim disanjem rastrećujete srce i poboljšavate cirkulaciju.

A kako se u stvari pravilno diše?

Važno je disati kroz nos. To je njegova funkcija. On omogućava da se process disanja odvija na najbolji način. Dlačice u nosu prečišćavaju vazduh pre nego što stigne do pluća. Takođe, vazduh se zagreva i stiže do organa zagrejan. Kada udišete na nos, omogućavate bolji dotok kisonika u mozak.

Vežbe disanja
Joga – kao najbolji način da dišete pravilno!

Tehnika dubokog disanja: Najbolji način!

Postoje brojne tehnike disanja, a najbolja je tehnika potpunog dubokog disanja.

  • Sedate I ispravite se.
  • Dišite duboko celim stomakom
  • Budite opušteni dok izvodite ovu vežbu disanja
  • Bez naprezanja!
  • Pri udahu stomak izbacite napolje pri izdahu ga vucite prema leđima

Izvodite ovu vežbu nekoliko minuta. Udisanjem što veće količine vazduha, telo će dobiti veću količinu kiseonika. Takođe, zadržite ovaj ritual kad odete na planinu I more jer će disanje kraj mora I reke biti veoma dragoceno za vaš organizam.

Zapamtite: Dišite duboko i bićete zdraviji, dugovečniji i srećniji!

 

10 децембра, 2018

6,000.00dinPoruci paket hrane