Bajina Bašta, Dub

Uklanjanje mladeža – prirodnim putem ili laserom

devojcica sa mladezom

Uklanjanje mladeža moguće je sprovesti i prirodnim putem i laserom. Štaviše, postoji veoma mnogo načina da se oni uklone prirodnim putem, praktično u vašem domu. Najvažnije je da se to sprovede na pravi način i prirodnim namirnicama.

Devojka sa mladežom
Ljudi uklanjaju mladež najpre iz estetskih razloga

Koji su razlozi i posledice uklanjanja mladeža?

Svi ih imamo po celom telu. Neki su tamnije boje, neki svetliji. Razlikuju se po veličini i obliku. U suštini su poremećaji pigmentacije. Otud je njihova boja različita i kreće se od svetlo braon pa do skoro crnih. Mogu se menjati tokom godina, ali je veoma važno pratiti njihove promene. Postoji pogrešno mišljenje da su mladeži opasni i da u svakom trenutku mogu prerasti u kancer. Istina je da su oni potpuno benigne tvorevine i kao takvi bezopasni za skidanje. Uklanjanje mladeža zapravo je više estetski čin. Ipak, neophodno je kontrolisati promene i svako proširivanje mladeža javiti se lekaru. Mogu nestati na više načina.

  • Lekari će svakako pristupiti skidanju mladeža hiruškim putem – deo kože se iseče i poravna;
  • Uklanjanje mladeže moguće je sprovesti i laserskim putem bez krvi i reza;
  • Neki mladeži prirodno izblede tokom godina;
  • Moguće je ukloniti mladež i prirodnim sredstvima koje svako ima u kući.

Sigurno je da je najbolje uklanjanje mladeža prirodnim sredstvima. Pogledajte i kako se rešiti bradavica prirodnim putem. Metoda je bezbolna, jeftina i potpuno prirodna. Jedino je potrebno strpljenje jer traje neko vreme.

Prirodno uklanjanje mladeža

Ukoliko ste zagovornik prirodnog lečenja, onda je ovo najbolji primer za vas. Svakako da nećete izazvati nikakve probleme sa zdravljem ovim putem. U svakom trenutku možete prekinuti sa apliciranjem ovih supstanci bez uticaja na zdravlje. Potrebno je samo da budete strpljivi jer apliciranje zahteva nešto duže delovanje.

Karfiol koji se može korisitit za uklanjanje mladeža
Teško je poverovati da se neki od prirodnih preprata za uklanjanje mladeža mogu koristiti u te svrhe

Beli luk i karfiol

Iako je neprijatnog mirisa za kožu i zadah, beli luk je poznati lek za infekcije i upale. Pogledajte i domaće meleme za negu suve kože tokom zime. Za uklanjanje mladeža dovoljno je zgnječiti ga i mazati na mladež. Nakon nekoliko nedelja mladež će početi da bledi. Na sličan način aplicira se i karfiol, ali ne stvara toliko jak miris koji nekima smeta.

Sokovi

Postoji mnogo sokova biljaka i voća koje pomažu kod skidanja mladeža. Među najčešće pominjanim je jabukovo sirće. Ono se aplicira nakon što se koža pari toplom vodom nekoliko puta dnevno. Može se stavljati i sok od ananasa (ali sveže isceđen, ne iz konzerve) ali i ricinusovo ulje. Ono u kombinaciji sa medom može ukloniti mladež veoma brzo.

Lasersko uklanjanje mladeža

Hirurg
Mladeži se mogu skinuti i hirurškim i laserskim putem

Ova metoda postala je rasprostranjena poslednjih decenija. Iako bi trebalo da je izvode lekari, sve se češće sprovodi u salonima lepote. Primena je veoma jednostavna i skoro bezbolna. Nakon što se aplicira anestezija, deluje se laserom. Ćelija apsorbuje svetlost i nestaje pigment. Neophodno je pokriti mesto dan-dva flasterom a onda mazati posebnim kremama. Do tri meseca ne bi trebalo izlaziti direktno na Sunce. Ipak, lekari su skeptični kod upotrebe lasera. Budući da on sprži kožu, ne može se uzeti uzorak i ispitati moguće postojanje melanoma. Zato je uklanjanje mladeža laserskim putem još uvek neprihvatljivo za promene koje su sumnjivog izgleda i teksture.

Related Posts

6,000.00dinPoruci paket hrane