Bajina Bašta, Dub

Šta jesti za večeru – ideje i recepti

Šta jesti za večeru

Verovatno znate koliko je važan doručak kao obrok ali isto tako je i večera važna i morate znati šta jesti za krajni obrok dana. On takođe mora biti zdrav i odabir nikako ne smeju biti neke nezdrave namirnice. Ako ste se ikada pitali šta jesti za večeru a da se ne ugojite i da sačuvate vaše zdravlje, Kuća Zdravlja Srbija vam donosi najbolje ideje. Nemojte preskakati večeru već se potrudite da bude zdrava a obroci kreativni. Zdrava večera je doprinos vašem imunitetu i vitkoj liniji.

Šta jesti za večeru?

U slučaju da želite da smršate mi vam donosimo nekoliko ideja da se hranite zdravo i u večernjim časovima.

Zapamtite da je za večeru najbolje jesti nutrijente kao štu proteini i vlakna. Zdrave večer treba da postanu vaš način ishrane ali za to je takođe potrebno da budete kreativni. Zapamtite takođe da poslednji obrok treba da vam bude 4 sata pre spavanja. Meso, mlečne proizvode i testenine treba izbegavati za vreme večere.

povrće na tanjiru
Zdrava večera je doprinos vašem imunitetu i vitkoj liniji.

Za vreme večere treba da jedete povrće i hranu bogatu proteinima. Treba vam hrana koja će vam pružiti duži osećaj sitosti i koja će vam dati energiju. Možete jesti i ugljene hidrate ali pazite na količinu. Oni će vam smanjiti žudnju za slatkišima ali nemojte preterivati sa porcijama.

Večera, po mišljenju nutricionista, treba da izgleda ovako: proteini (20-25%), ugljeni hidrati (45-55%), masti (30-35%), sa 8 g vlakana i manje od 7 g šećera.

Savet je da za večeru izbegavate zasićene masti i da korisitite nezasićene kao što su masilnovo ili kokosovo ulje, avokado, itd.

Večera
Za večeru uvek birajte povrće a izbegavajte testeninu

Šta jesti za večeru – ideje

Evo nekoliko jednostavih ideja kako vaša večera treba da izgleda:

  • Supa ili varivo – skuvajte i pomešajte povrće i dobili ste šareno i ukusno jelo za vašu večeru.
  • Tortilje sa povrćem – Kukuruzne tortilje napunjene sa pečenim povrćem, avokadom ili proteinskim namirnicama su odličan način da završite dan zdravo i ukusno.
  • Testenina od pirinča ili tikvica – Običnu testeninu zamenite onom zdravijom od pirinča ili tikvica, prelijte povrćem i dobićete savšreno izbalanisran i ukusan obrok.
  • Pečeno povrće – još jedna ideja za jednostavnu i zdravu večeru. Ispecite razno povrće i skuvajte pirinač i dobili ste ukusnu vvečeru.  
  • Salata – Postoje razne salate koje mogu biti ukusan obrok za večeru. Salata od povrća sa avokadom, orasima i proteinima je najbolji način da završite svoj dan i sačuvate svoju liniju.

6,000.00dinPoruci paket hrane