Bajina Bašta, Dub

Soda bikarbona i sve njene primene

Kuća Zdravlja je vaš najbolji saveznik u poboljšanju zdravlja. Zato vam donosimo nekoliko korisnih saveta koje treba da znate kada je reč o primenama sode bikarbone. Da li je ona zaista toliko dobar lek? Da li je opasna? Kada i kako smete da je konzumirate? Odgovore na ova pitanja vam donosimo upravo u ovom članku. Na kraju, odlučite, soda bikarbona: da ili ne?

Za šta je sve dobra soda bikarbona i da li je opasna po zdravlje?

Prvo i najvažnije, soda bikarbona je potpuno bezopasna. Osim što je jeftina ona je najpristušačniji proizvod koji možete koristiti u kuvanju i u mnogim drugim primenama.  Sada ćemo vam nabrojati sve dobrobiti i primene sode bikarbone.

Limun i soda bikarbona za zdravlje

Soda bikarbona zbog svojih lekovitih svojstava često se koristi protiv gorušice. Pomaže u regulisanju pH vrednosti. Uz limun koji ima vitamin C kombinacija njega i sode bikarbone je neverovatna. Mešavina limuna i sode bikarbone ima veliki uticaj na zdravlje i jačanje imuniteta. Osim toga, ova kombinacija je odlična za detoksikaciju organizma. Ali, njena najbolja primena i uticaj jeste na ćelije kancera.

Pomešajte 250 ml flaširane vode sa jednom kafenom kašikicom sode i pola soka od limuna. Popijte ujutru na prazan stomak.

Soda bikarbona
Sodu bikarbonu možete koristiti na mnogo načina.

Soda bikarbona i med kao sjajan piling za lice!

Ova kombinacija je najbolji piling za vaše lice. Kada pomešate sodu bikarbonu i med dobićete gustu pastu kojom treba da izmasirate vaše lice a zatim da isperete. Ovakav piling je pored prirodnih maska protiv akni, najbolji način da se rešite problematične T-zone.

Soda bikarbona – njene primene u kuvanju

Soda bikarbona se koristi za pravljenje kolača i peciva. Mnoge je domaćice često koriste, te je jedan od glavnih sastojaka u kuhinji. Osim što se koristi za narastanje peciva, soda bikarbona takođe se koristi za čišćenje rerne, mašine za posuđe, itd.

Domaći kolač napravljen sa sodom bikarbonom
Soda bikarbona se koristi za pravljenje kolača i peciva.

Ispiranje grla i izbeljivanje zuba sodom bikarbonom

U čaši vode rastopite 1 kašikicu sode bikarbone i ovim rastvorom isperite grlo. Neutralisaće sve mirise I bakterije. Takođe, smesa limuna i sode bikarbone služi za izbeljivanje zuba.

Kupka od sode bikarbone

Kupka od sode bikarbone će vam pomoći da se oslobodite mitisera i mrtve kože. Kupka će vam omekšati kožu te je odlična i u borbi protiv grubih i ispucalih peta.

Kupka sa sodom bikarbonom
Kupka od sode bikarbone će vam pomoći da se oslobodite mitisera i mrtve kože.

Soda bikarbona kao lek protiv gljivicne infekcije

Soda bikarbona je jedan od najboljih prirodnih lekova za infekcije izazvane gljivicama. Ispiranje sa rastvorom sode može rešiti vaš problem sa narušenom pH vrednosti i samim tim će regulisati gljivice.

Soda bikarbona kao lek protiv većih bolesti

Ono što se najviše istražuje jeste efekat sode bikarbone na mnoge bolesti današnjice među kojima je i rak. Ali, moramo reći da iako postoje neka istraživanja da je soda bikarbona imala uticaj pH vrednost obolelog tkiva i ćelije, ovo je ipak tema koja zaslužuje dublje infomrisanje i savetovanje sa lekarom.

 

6,000.00dinPoruci paket hrane