Bajina Bašta, Dub

Promenite svakodnevnu rutinu u korist Vašeg zdravlja!

Ručni sat.

Male promene život znače. Sigurno ste čuli ovu frazu već milion puta, ali ako se malo zapitate shvatićete da je zaista istinita. Današnji stil života i tempo koji pokušavamo da postignemo ne nameće samo dobre stvari, već i one lošemahom po zdravlje. Celodnevno sedenje u kancelariji ili rad na nogama nikako nisu dobri za naš organizam. Medjutim, beg od ovih i drugih, slićnih faktora retko ko može sebi da prušti. Ali, čak iako Vi niste jedna od tih osoba i počinjete lagano da primećujete promene na svom telu ili se jednostavno osećate čudno – postoji način na koji možete neutralisati efekte brzog režima života na Vaše zdravlje. Promenite svakodnevnu rutinu u korist Vašeg zdravlja!

Vreme prolazi jako brzo. Mnogi bi rekli – čak i previše brzo. I pre nego što stignete da se osvrnete, život Vam mođe proći pred očima. Iz tog i mnogih drugih razloga – vreme je da uzmete svoj život u svoje ruke. Napravite male korekcije na polju Vaših životnih navika i neutrališite negativne uticaje. Kako? Promenite svakodnevnu rutinu i učinite Vaš život boljim!

Zaboravite lift

Kao što smo ranije već rekli – malom korekcijom Vaše rutine možete učiniti čuda za Vaše zdravlje. Jedna od tih rutina je i lift. Došlo je vreme da promenite ovu nezdravu naviku. Pokušajte da koristite stepenište umesto lifta i veoma brzo ćete osetiti benefite za Vaše zdravlje. Na ovaj način ne samo da ćete izbaciti jednu nezdravu naviku, već čete i uvesti jednu novu i mnogo zdraviju alternativu u Vašu svakodnevnicu. Izbegavanjem upotrebe lifta ne samo da ćete ojačati svoj kardiovaskularni sistem i osloboditi se odredjene količine stresa, već ćete i izgubiti nekoliko kilograma viška. Ovaj aspekt je posebno koristan u zimskom periodu, kada gotovo svi značajno umanjujemo količinu svakodnevne fizičke aktivnosti zbog vremenskih uslova.

Stepenice.
Zaboravite lift!

Grickalice u kasnim večernjim satima? NE!

Svi volimo da jedemo čips uz zanimljiv film, ali ukoliko Vam je ovo način života – vreme je da ga menjate. Što pre to bolje. Konzumiranje nezdravih grickalica nije dobro nikada, ali ukoliko se dešava u kasnim večernjim satima, tik pred spavanje – njihovo negativno dejstvo se multiplicira. I ne govorimo samo o efektu na Vašu telesnu masu. Govorimo o dejstvu koje nezdrava hrana ima na Vaš organizam u ovo doba dana, tj. noći. Na ovaj način ne samo da šaljete nejasne poruke svom organizmu i njegovom bioritmu, već i pravite problem svom probavnom sistemu i znatno otežavate varenje. I naravno, poslednje, ali ne i manje važno – nagomilavate toksine u svom organizmu. Ukoliko ste u mogućnosti – promenite svakodnevnu rutinu i izbegnite prejedanja u kasnim večernjim časovima, jer kao što znate –  manje vremena i truda je potrebno da se napravi problem, nego da se isti reši.

Kokice.
Zaboravite grickalice u kasnim večernjim satima.

Da li ste dehidrirani?

Voda je neophodna za pravilno funkcionisanje svakog organizma, pa i ljudskog. Ukoliko se ne hidrirate dovoljno dovodite sebe u opasnost na mnogo načina. Dehidratacija dovodi do mnogih simptoma, od pada koncentracije, pospanosti, osećaja slabosti do nekih mnogo strašnijih i po zdravlje opasnijih problema. Zato – povedite računa o unosu vode pre nego što do problema dodje!

Nedovoljno sna

Mnogima se dešava da nemaju dovoljno vremena tokom dana – da li zbog nagomilanih obaveza, da li zbog pogrešnih odluka. Vašem telu je neophodan odmor i najbolja odluka koju možete da donesete je da mu je ne uskraćujete. Izlazak sa prijateljima može biti zabavan, ali nemojte dopustiti da vam 3-4h spavanja postane način života. Kao što znate, nedostatak sna tokom noći ne možete nadoknaditi tokom dana, i samim tim – popodnevna dremka Vam neće doneti ništa dobro.

Krevet za dobar san koristite da promenite svakodnevnu rutinu
Dopustite svom telu da se odmori.

Preglasna muzika

Kao što smo već utvrdili – menjanjem malih navika možete pomoći Važem organizmu da se oporavi od svakodnevnih napora. Jedna od tih navika je i slušanje preglasne muzike. Ukoliko ste veliki fan slušalica, znajte jedno – preglasna muzika ne samo da oštećuje sluh, već Vam može poremetiti i bioritam, režim sna i koncentraciju. Sve što je preterano nije dobro, a isto važi i za muziku. Čak i ako vam se čini da Vam slušanje muzike pomaže da se relaksirate i isključite od ostatka sveta – varate se. Pojačavanjem muzike možete prenadražiti svoj nervni sistem i samim tim doneti još više stresa u Vaš život! 

Dakle, vreme je da promenite svakodnevnu rutinu u korist vašeg zdravlja. Mi smo Vam nabrojali stvari koje biste mogli da promenite, a bez i da osetite. I ne samo to. Nakon što uspete u ovom poduhvatu – biće Vam daleko lakše da krenete korak dalje i preduzmete neke ozbiljnije i mnogo zahtevnije poduhvate!

6,000.00dinPoruci paket hrane