Bajina Bašta, Dub

Prirodno lečenje proširenih vena

Krvni sudovi

Prirodno lečenje proširenih vena je moguće. Ipak, potrebno je početi na vreme i dobro se informisati o tome. Ima mnogo razloga zbog čega one nastaju, ali većina tih razloga su posledica loših životnih navika. Sa druge strane, moguće ih je lečiti i medicinski i prirodno, što olakšava uklanjanje posledica po zdravlje.

Prekrštene noge
Prekrštanje nogu je loša navika koja vodi proširenim venama

Kako nastaju proširene vene?

Poznato je da na proširene vene utiče mnogo faktora. Većina njih zapravo je posledica promena u samom organizmu. Kada zidovi vena i kapilara postanu tanki i slabi, onda pucaju i mala količina krvi izađe pod kožu. Tada postanu vidljive mreže kapilara i vena, koje nazivamo varikoznim venama. Postoji niz faktora za koje se misli da izazivaju proširene vene.

  • Obično se javlja kod gojaznih osoba koje se već nose sa velikom telesnom težinom;
  • Sigurno je da je deo krivice za nastanak proširenih vena nasledni faktor, jer su vene nasleđeno tanke i slabe;
  • Neke loše navike pojačavaju i ubrzavaju posledice tankih zidova krvnih sudova kao dugo stajanje ili prekrštanje nogu;
  • Pušenje, loša ishrana sigurno loše utiču na krvne sudove;
  • Ukoliko se ne primenjuje prirodno lečenje proširenih vena one postaju sve izraženije i bolovi jači.

Ukoliko se ne primenjuje neko lečenje, situacija postaje sve teža. Javljaju se otoci u zglobovima, a onda i bolovi. Na kraju pacijent oseća skoro svakodnevno žarenje i trnjenje u nogama. Vremenom oni su praćeni grčevima u mišićima koji se javljaju najčešće noću, kada se osoba potpuno smiri. Na koži se može i javiti svrab na mestima na kojima vena ima najviše. Srećom, prirodno lečenje proširenih vena obuhvata jednostavne i jeftine preparate za lečenje.

Prirodni lekovi protiv proširenih vena podrazumevaju i paradajz
Jedite paradajz kako biste ojačali zidove krvnih sudova

Kako izgleda prirodno lečenje proširenih vena?

Kada govorimo o prirodnim lekovima oni podrazumevaju korišćenje preparata koje dobijamo iz prirodne. Pored toga, moguće je promeniti neke navike i tako pomoći organizmu da se izleči sam ili makar uspori bolest. Konačno, i ishrana može uticati u znatnoj meri da se problem sa proširenim venama smanji. Ukoliko ste u drugom stanju i imate problem sa venama, pogledajte i pravilnu ishranu trudnica.

Vežbe

Iako ljudi ne pribegavaju lako vežbama, one mogu biti veoma delotvorne za lečenje proširenih vena. Vežbe su veoma lagane i ne opterećuju pacijenta. Obično snižavaju pritisak i olakšavaju otoke i bolove. Među sportovima koje možete primenjivati i sami su plivanje, joga i šetnja. Takođe, izbegavajte stajanje, već kad god je moguće šetajte. Kad god možete podignite noge iznad nivoa trupa i odmarajte.

Promena ishrane

Ishrana u velikoj meri utiče na elastičnost krvnih sudova. Prvo što možete uraditi je da izbacite šećere, masti, soli i pušenje. Onda uvedite više voća i lisnatog povrća, kalijum i paradajz. Uostalom, sve ovo spada u prednosti veganske ishrane pa razmislite da pređete na taj režim ishrane.

Noge
Lečenje proširenih vena važno je i zbog estetike i zdravlja

Šta ako prirodno lečenje proširenih vena ne pomogne?

Ukoliko prirodno lečenje proširenih vena ne pomogne ili se sa njim počne kasno, lekari će preporučiti neku od medicinskih tretmana. Moguće je proširene vene izlečiti lekovima i gelovima koji se nanose direktno na deo sa proširenim venama. Većina tih lekova izbacuju višak vode iz organizma i jačaju zidove krvnih sudova. Postoje i laserski tretmani koji leče zidove krvnih sudova bezbolno i bez krvi. Konačno, kada je problem veoma izražen lekari mogu preneti deo krvnog suda na oštećeni deo i zameniti ga.

Related Posts

6,000.00dinPoruci paket hrane