Bajina Bašta, Dub

Prirodni lekovi protiv opadanja kose

A hair and sun

Prirodni lekovi protiv opadanja kose podrazumevaju ne samo upotrebu preparata. Kosa se može regenerisati na razne načine od kojih neki i ne podrazumevaju upotrebu preparata.

Zašto dolazi do opadanja kose?

Postoji mnogo razloga zbog kojih kosa jednostavno opada.

  • Postoje različita medicinska stanja kao i upotreba lekova koji utiču na opadanje kose;
  • Sigurno je da i stres utiče na pojačano opadanje kose;
  • Naučnici su utvrdili da hormoni mogu uticati na opadanje kose, takođe;
  • Veruje se da i u određenim godinama kosa jednostavno počne da se proređuje;
  • Iako prirodni lekovi protiv opadanja kose deluju, znajte da u svemu ulogu ima i nasledni faktor.

 

Devojka suši kosu fenom
Postoji mnogo razloga zbog kojih opada kosa

 

Svakako lekari preporučuju da kod opadanja kose konsultujete lekara. Naročito je to važno ako kosa počne da opada u pečatima ili naglo. Najpre je potrebno proveriti nivo hormona u krvi. Takođe je neophodno proveriti i rad štitne žlezde. Tek onda koristiti prirodne lekove za vašu kosu.

Promenite navike i ishranu u borbi protiv opadanja kose

Svaki lekar će najpre savetovati potpunu promenu ishrane i navika kod opadanja kose. Iako nisu baš pravi prirodni lekovi protiv opadanja kose, dobre navike utiču na njen rast. Osim toga, zdrav organizam stvara i zdrave ćelije. Otud je ishrana važna i za pravilnu negu ruku i noktiju.

Jedite više proteina

Sva hrana koja sadrži proteine spada u prirodne lekove protiv opadanja kose. Najbolje je da konzumirate jaja, meso i losos, jer on sadrži i omega-3 kiseline.

Senvič sa jajima
Unosite proteine u ishrani.

Uzimajte vitamine i minerale protiv opadanja kose

Od vitamina svakako je najbolji B12 koji potpomaže regeneraciju ćelija. Vitamin E ubrzava krvotok i time pospešuje rast kose. Od minerala najbolje je uzimati gvožđe, kalcijum, magnezijum i cink. Saznajte zašto je cink važan u ishrani.

Smanjite loše navike

U loše navike spadaju pušenje, konzumiranje alkohola i kafe. Osim toga, naučite da pijete više vode.

Vežbajte

Svako ubrzavanje krvotoka je prirodni lek za sprečvanje opadanja kose. Naime, ubrzavanjem krvotoka organizam jača i poboljšava regeneraciju. Dobro je i da u svoju rutinu uvrstite jogu, radi mira i smirenja u toku stresa.

Koji su prirodni lekovi protiv opadanja kose?

Nakon što ste sproveli sve savete i kosa i dalje opada, možete posegnuti za prirodnim receptima i preparatima. Svaki od njih deluje najpre na krvne sudove u skalpu. To omogućava otvaranje pora i regeneraciju ćelija kose.

Masaža uljima protiv opadanja kose

Utvrđeno je da su ulja najbolji prirodni lekovi koji sprečavaju opadanje kose. Ne samo da doprinose regeneraciji ćelija, već masaža ubrzava krvotok i povećava broj ćelija. Osim toga, ulja divno mirišu, pa doprinose opuštanju.

Maska od jaja

Deluje neobično, ali jaja su prepuna proteina, pa je i maska izrađena od njih najbolja za regeneraciju kose. Dovoljno je umutiti jaja i jednom nedeljno držati masku na glavi.

Sok od crnog luka

Kada smo već kod neobičnih stvari, sok od crnog luka je jedna od njih. Utvrđeno je da ovaj sok sadrži potrebne minerale koji hrane kosu. Dovoljno je koristiti jednom nedeljno i to pre pranja.

Glavice luka različite veličine su sjajan lek protiv opadanja kose.
Iako deluje neprijatno, sok od crnog luka najbolji je za rast kose

Zeleni čaj

Ovo je već malo lepše i mirišljavije rešenje. Ispirajte kosu zelenim čajem i to nakon kupanja. U prirodne lekove protiv opadanja kose spada i ovaj koji je nadohvat ruke.

Related Posts

6,000.00dinPoruci paket hrane