Bajina Bašta, Dub

Priprema organizma za hladnije vremenske uslove

Kristali leda na drvcetu

Dolazi hladnije vreme, a sa njim i pad imuniteta. Medjutim, priprema organizma za hladnije vremenske uslove nam može pomoći da se odbranimo od raznih bolesti i drugih zdravstvenih problema. Kako? Tako što ćemo početi na vreme. A zašto ne upravo sada?

Iskoristite vreme koje imate

Današnji životni tempo i ogromna količina obaveza nas sprečava da se istinski posvetimo sopstvenom zdravlju. Ali, da li je to zaista dobar izgovor. Naravno da ne. Zapravo ne postoji dobar izgovor. Zašto? Vaše zdravlje je na prvom mestu. Uvek.

Riblje ulje.
Priprema organizma za hladnije vremenske uslove je daleko lakša ukoliko za saveznike imate prirodne preparate!

Ne čekajte da bude prekasno

Znate kako kažu – bolje sprečiti nego lečiti. I zaista jeste tako. Priprema organizma za hladnije vremenske uslove je upravo to – alat kojim sebi možete obezbediti laku tranziciju izmedju godišnjih doba. I zapravo nije bitno da li ste mladi, stari, zdravi ili imate neke zdravstvene tegobe – o zdravlju moramo uvek voditi računa. Pa, počnimo!

Priprema organizma za hladnije vremenske uslove počinje iznutra

Našem telu je konstantno potrebna nega, medjutim kada dodje vreme za tranziciju godišnjih doba – većina nas bude nespremna. Ali, ove godine biste mogli da sprečite bolest. Zar ne?

Detoksikacija

Iako nam deluje da se tokom leta hranimo dosta zdravije nego za vreme zimskih praznika, to ne mora nužno biti slučaj. Možda apetit zaista opada u ovom periodu, ali sa kojom sigurnošću možemo reći da je naša ishrana tokom letnjih meseci bila pravilna i zdrava? Malo nas može reći tako nešto. Zaista malo. I upravo zato je ključ pripreme organizma za hladnije vremensle uslove pravilna detoksikacija. Na taj način ne samo da ćemo izbaciti višak tečnosti, štetne materije i toksine, već ćemo i ubrzati metabolizam i napraviti mesta procesima koji su neophodni za pravilan rad i funkcionisanje organizma.

Kako izvršiti pravilnu detoksikaciju organizma?

Naša preporuka je definitivno – upotrebom prirodnih preparata za detoksikaciju organizma. Na tržištu postoji ogroman broj preparata, tinktura, lekova i drugih suplemenata namenjenih ovoj svrsi, medjutim odabir pravog proizvoda je ključ uspeha. Naš savet je da potražite prirodne preparate koji ne samo da će Vam pomoći da se oslobodite štetnih materija koje su se nataložile u organizmu, već Vam neće naneti nikakvu štetu tokom samog procesa. Ovo možda zvuči suludo, medjutim izbegavanjem neželjenih dejstava ćemo ujedno izbeći i nepotrebno izlaganje organizma stresu kao i slabljenje istog.

Vreme je za topliju odeću

Možda zvuči kao suvišan savet, medjutim, da li je zaista? Većina nas odlaže pripremu toplije odeće za ponovnu upotrebu i u stanju je da prolongira ovaj zadatak što je više moguće. Ali da li je to zaista pametan izbor za napraviti? Naravno da ne. Kao što smo ranije pomenuli, izlaganje organizma nepotrebnom stresu i iznenadnim promenama temperature nikako nije nešto što bismo Vam savetovali. Iz više razloga.

Džemper.
Vreme je za zimsku odeću!

Kao što i sami znate, izlaganjem hladnijim temperaturama iz vedra neba može dovesti samo do jedne stvari – prehladi. Virusu, gripu – zaista nije bitno. Ono što jeste bitno je to da većina nas nema dovoljno potrebnog vremena da se posveti istinskom oporavku organizma. Jasno je, većina ljudi danas samo zaleči problem i nastavlja užurbanim tempom. Ovo Vam nikako ne savetujemo. Verujte nam na reč, ne želite da budete skloni bolesti tokom celog hladnijeg perioda. Priprema organizma za ove vremenske uslove podrazumeva i odgovarajuću spoljašnju zaštitu – tako da spremite Vašu odeću za hladniji period što pre!

Pojačan unos zdravih materija…

je nešto što Vam definitivno savetujemo. Postoji niz preparata, vitamina, minerala i ostalih nutritijenata koji Vam mogu pomoći da ojačate svoj organizam. A priprema organizma za hladnije vremenske uslove iziskuje upravo to – jačanje imuniteta. Dakle, posvetite se zdravoj ishrani. Ne izbegavajte fizičku aktivnost. Kontrolišite unos vode. Trudite se da izbalansirate unos zdravih materija i bićete više nego zadovoljni rezultatom koji ćete dobiti!

Related Posts

6,000.00dinPoruci paket hrane