Bajina Bašta, Dub

Najukusniji šejkovi za dobar dan

Zeleni šejk.

Ishrana je veliki problem u današnje vreme. Gotovo svima. Režim života, nedostatak vremena i velika posvećenost svemu osim samom sebi dovela je u problem ogroman broj ljudi. Način ishrane, izbalansiran unos namirnica i generalno zdravlje su stavljeni na poslednje mesto. I lako je razumeti zašto – malo ko brine o zdravlju dok nešto ne zaboli. Medjutim, došlo je vreme kada sve ovo treba da se promeni. Dok još nije kasno. Jer, znate kako kažu – bolje sprečiti nego lečiti. A svi znamo kako način ishrane i unos zdravih, hranljivih namirnica itekako ima uticaj na naše telo. Medjutim, u velikoj žurbi i trci sa vremenom, malo ko danas ima vremena da se posveti ishrani. Ali – ne brinite! Danas smo za vas spremili listu obroka koji će celokupno stanje vašeg organizma podići na viši nivo. Nastavite da čitate i otkrijte koji su to najukusniji šejkovi u kojima ćete uživati, ali ih brzo i lako spremiti!

Kada je pravo vreme da se konzumiraju najukusniji šejkovi?

Najukusniji šejkovi nisu uvek i najzdraviji, ali mi smo za vas stvorili listu brzih napitaka koji ne samo da se brzo i lako spremaju, već su i jako ukusni. Medjutim, kada krenemo malo više da se obaziremo na naš način života i ishranu, vrlo lako možemo doći do ćorsokaka. Iako većina nas misli kako zna dosta toga o zdravoj, organskoj ishrani – malo nas zaista ima tačne informacije. I to sa dobrim razlogom. Sa modernim dobom došle su i nove tehnologije i novi vidovi marketinga. Ali da li je sve što vidimo na televiziji ili internetu istina? Naravno da nije. Zaboravite sve što ste videli za vreme reklamnog bloka. Najukusniji šejkovi za brzo mršavljenje? Takva stvar ne postoji! Ne postoji rezultat do koga se brzo dolazi. Ne postoji magična pilula koju ćete popiti i promeniti život iz korena. Ne. U tematiku zdrave ishrane treba ući malo dublje. I to – što pre!

Šejk.
Vreme je za zdravu užinu!

Kada je pravo vreme za šejk? Zavisi. Da li ste zdravi ili imate neke tegobe? Šta želite da postignete uvodjenjem šejkova u ishranu? Da li se već pridržavate nekog plana ishrane i samo želite da još nadogradite svoje zdravlje? Morate postaviti sebi sva ova pitanja pre nego što dodjete do zaključka.

Najbolje vreme za konzumaciju šejka je izmedju doručka i ručka. S obzirom da bi svako od nas trebao da ima najmanje 5 obroka u toku dana, šejk bi mogao biti jedna od vaših užina. Zdrava i ukusna. Na ovaj način ne samo da ćete počastiti svoja čula, već ćete i ubrzati metabolizam i dati vašem telu izvor energije do sledećeg obroka.

Borovnica

Ovo lekovito voće je glavni sastojak velikog broja namirnica i to sa odličnim razlogom. Spada u grupu super hrana, i zbog velikog broja vlakana i vitamina ima neverovatan broj benefita po ljudsko zdravlje. A detoks je samo početak. Želite da saznate koji su najukusniji šejkovi? Ako je verovati većini – oni koji sadrže borovnicu. Dobra je u kombinaciji sa drugim bobičastim voćem, kokosovom vodom i čia semenkama. Sve sastojke stavite u blender, izmešajte par minuta i – uživajte!

Zeleno, volim te zeleno!

Nekada stvari jesu upravo onakve kakvim se čine. A kada govorimo o ovom zelenom šejku, on ne samo da izgleda zdravo, on to jeste. Sve što vam treba za pripremu ove vitaminske bombe je šaka bilo kog zelenog lisnatog povrća (spanać, kelj, zelena salata,…), cedjeni sok od limuna i zelena jabuka. Možete dodati i kašiku meda, ukoliko ne volite previše kisele napitke. Unosom ovog šejka ćete poboljšati cirkulaciju, izbaciti toksine, probuditi organizam i najvažnije od svega – nahraniti svoje telo sastojcima koji su mu potrebni.

Banana

Omiljeni sastojak većine šejkova, banana, je apsolutno glavni sastojak većine šejkova koje ljudi rado konzumiraju. Ne samo da ima sjajan ukus koji može dobro povezati sve ostale sastojke, već je i bogata kalijumom. Zašto je to bitno? Prilikom letnjih meseci i kod povećanog fizičkog napora većina nas tokom znojenja izbaci iz organizma ogromnu količinu kalijuma. Medjutim, njega nema u velikoj količini u namirnicama koje uglavnom unosimo. Zbog toga – banana je spas. Možete je kombinovati sa bademovim ili kokosovim mlekom, kivijem, jagodama. Zapravo, bananu je lako ukombinovati u svaki šejk!

Najukusniji šejkovi - banana.
Pitate se koji su to najukusniji šejkovi? Banana je odgovor. Ne samo da se lako kombinuje sa ostalim namirnicama, već je i jako ukusna.

Najukusniji šejkovi treba da postanu deo vašeg svakodnevnog režima ishrane, i što pre počnete – to bolje! Zašto ne danas?

Related Posts

6,000.00dinPoruci paket hrane