Bajina Bašta, Dub

Najbolji prirodni lek za kamen u bubregu

Šareno kamenje

Oni koji su imali ovaj problem znaju da je najbolji prirodni lek za kamen u bubregu bi bio da nemate kamen u bubregu. Budući da se on stvara kod većine nas, neophodno je znati kako da sprečite njegovo nastajanje i izlečite. Naravno da postoje lekovi i procedure koje se time bave, ali najbolji i najbezbolniji je prirodni lek.

Čovek sa bolovima u stomaku
Kamen u bubregu izaziva jake bolove

Kako nastaje kamen u bubregu?

Kamen u bubregu obično nastaje kao posledica loše ishrane i životnih navika. Predstavlja koncentraciju kalcijuma u bubregu, koja sama po sebi ne predstavlja neki veliki problem. Problem nastaje kada taj kamen krene iz bubrega kroz mokraćne kanale. Tada izaziva bolove i krvarenja.

  • Kod većine ljudi kamen u bubregu može napraviti bolove kada pokuša da krene kroz mokraćni kanal;
  • Neki prijavljuju i povraćanje zbog nadražaja organa za varenje;
  • Budući da kamen pritiska bešiku i mokraćne kanale, pacijenti češće mokre;
  • Mogu se pojaviti i grčevi u stomaku, koji su zapravo stezanje mokraćnih kanala koji žele da izbace kamen napolje;
  • Ukoliko se kamen zaglavi može izazvati infekciju praćenu visokom temperaturom – zato je dobro znati koji je najbolji prirodni lek za kamen u bubregu.

Dijagnostikovanje ovog poremećaja nije teško. Obično se uzima krv i urin gde se traži nivo kalcijuma i prisustvo krvi u mokraći. Lekar će takođe predložiti prikupljanje mokraće tokom 24 sata. Dalje će uputiti na ultrazvuk, tomografiju ili rendgen. Ukoliko kamen sami izbacite, lekar može predložiti da ga sačuvate kako bi se dalje analizirao.

Najbolji prirodni lek za kamen u bubregu ako je kamen mali

Ukoliko je kamen mali, najbolje će biti da ga organizam sam izbaci. Sa druge strane, to može izazvati jake bolove i krvarenja. Srećom, postoje načini da se to izbacivanje ubrza bez nekih većih problema.

Voda je najbolji prirodni lek za kamen u bubregu
Pijte mnogo vode da prirodno izbacite kamen iz bubrega

Pijte mnogo vode

Da li znate koji je uticaj vode na zdravlje? Dodajte na spisak i da je najbolji prirodni lek za kamen u bubregu. Ne samo da pomaže izbacivanje kamena iz bubrega, već sprečava njegovo nastajanje. To znači da treba piti i do 3 litara vode dnevno. Srećom, može se zameniti i voćem i povrćem, pa je to jedan od 5 zdravstvenih koristi lubenice. Potrebno je dobiti skoro čist i proziran urin.

Uzimajte kiselinu

Naravno, ne kiselinu u prirodnom obliku. Kada se misli na kisele stvari, misli se na produkte koji u sebi imaju kiselost. Većina je potpuno bezbedna po zdravlje i čak ukusna. Jedna od tih stvari je i limunov sok. Neki savetuju da se uzima u malo tople vode izjutra, obično 2 kašike soka na čašu vode. Isto tako, možete svakoga jutra uzeti dve kašike jabukovog sirćeta sa dve čaše vode. Deluje na isti način.

Šareno kamenje
Ukoliko izbacite kamen, lekar će vam savetovati da ga sačuvate radi ispitivanja

Šta ako ni najbolji prirodni lek za kamen u bubregu ne pomogne?

Sigurno je da bi svi voleli da se sami izlečimo kod kuće. Na žalost, to nije uvek moguće. Zato je bolje obratiti se lekaru ukoliko primetimo da se problemi povećavaju. Postoje procedure koje su bezbolne a koje vam mogu pomoći i kod ovog problema. Iako nije baš najbolji lek za kamen u bubregu, ultrazvučno razbijanje kamena se pokazalo kao delotvorno i skoro pa bezbolno po pacijente.

Related Posts

6,000.00dinPoruci paket hrane