Bajina Bašta, Dub

Letnja detoksikacija organizma

Detoksikacija organizma - shake

Leto se bliži kraju i dolazi vreme za detoksikaciju organizma. Iako nam se čini da tokom leta konzumiramo dosta zdraviju hranu nego tokom praznične sezone, to nije uvek istina. Posebno kod ljudi koji idu na produženi godišnji odmor. Ko vodi računa o ishrani na moru? Da, morski plodovi su veoma zdravi i okrepljujući, ali problem je sve ono što ide uz njih. Ali, ukoliko se malo posvetimo svom organizmu, moguće je izbeći nagomilavanje toksina i preduhitriti probleme koji ih prate. 

Detoksikacija organizma – kada je pravo vreme?

Zapravo, uvek je pravo vreme da se posvetimo svom zdravlju. Medjutim, većina nas ne poštuje ranije zadatu zdravu dijetu tokom leta. Baš iz tog razloga je odlična ideja uraditi detaljan detoks nakon letnjeg odmora.

Limun
Limun može biti vaš najbolji saveznik za detoksikaciju organizma.

Odakle početi?

Počnite većim unosom tečnosti. Prvenstveno većim unosom obične vode. Izbegavajte sokove i kafu. A ukoliko vam baš nedostaje ukus i ispijanje vode ne predstavlja nikakav užitak, popijte jednu čašu limunade. Ili ukoliko osetite pad šećera – iscedite dve pomorandze. Na ovaj način ne samo da ćete okrepiti organizam u letnjem periodu kada je našem organizmu svakako neophodna veća količina tećnosti, već ćete uneti i neophodne vitamine i minerale. Pored toga, limun i pomorandza itekako potpomažu detoksikaciju organizma. Njihovo lekovito dejstvo je poznato od drevnih vremena, i ukoliko tražite idealnog saveznika za ovaj poduhvat – ove dve magične voćke su pravi izbor!

Hrana?

Ukoliko planirate da izvršite detoksikaciju organizma dobro razmislite o svojoj ishrani. Da li se pridržavate ispravne i zdrave dijete? Ukoliko je odgovor negativan, vreme je da preokrenete stvari u svoju korist. Prirodni preparati i generalno zdrav način ishrane su ključ pri detoksikaciji organizma. Izbacite masne proizvode iz svojeg režima ishrane i okrenite se zdravijem izboru. Posetite obližnju pijacu i pogledajte koje povrće se nudi. Sigurno ćete naići na nešto što volite, a zaboravili ste i da postoji. Unos povrća se itekako preporučuje tokom letnje detoksikacije organizma i to iz više razloga. Na ovaj nači ne samo da ćete uneti potrebne nutricijente, već ćete i osvežiti svoje telo.

Voće i povrće
Detoksikacija organizma i sveže voće i povrće se sjajno slažu!

Profesionalna pomoć i da li vam je neophodna?

Ne, nije neophodna. Ali, svakako je dobra ideja da je potražite. Svaki organizam je poseban. Svima nam je zdravstveno stanje drugačije, i baš iz tog razloga je dobro potrežiti pomoć profesionalca. To može biti i vaš izabrani doktor, ali mi vam preporučujemo da posetite nutricionistu. Na ovaj način ćete dobiti tačna uputstva šta i kako da radite od stručnjaka koji je školovan za baš ovakve prilike. Ukoliko niste sigurni šta da radite, nutricionista će vam i više nego pomoći.

Preparati – kome su potrebni?

Preparati za detoksikaciju organizma su uvek dobra ideja. Medjutim, treba pronaći pravi koji će odgovarati baš vama. S druge strane, ukoliko odlučite da koristite neki prirodni preparat za detoksikaciju – nećete pogrešiti. Ne postoji ništa što našem organizmu prija više od prirodnih tinktura, tako da ukoliko se odlučite za njih – nema greške.

Voditi računa o svom zdravlju je uvek prava odluka. I ukoliko je donesete na vreme – nećete se kajati. Vaše telo će vam se zahvaliti, a vi ćete biti i više nego srećni izborima koje ste u prošlosti pravili. Isto važi i za detoksikaciju organizma. Ceo ovaj proces vam može oduzeti nešto vremena, ali se itekako isplati. Nakon samo par dana ćete osetiti sve benefite koje detoksikacija organizma ima sama po sebi, tako da požurite i počnite već danas!

27 августа, 2018

6,000.00dinPoruci paket hrane