Bajina Bašta, Dub

Lečenje kandide prirodnim putem

Lečenje kandide prirodnim putem neophodno je jer je u pitanju neprijatna infekcija

Lečenje kandide prirodnim putem moguće je ali samo ako razumete njenu prirodu i dejstvo. Kandida je gljivica koja napada organizam, pogotovo osetljive sluzokože na telu. Za nastanak vaginalne kandidijaze presudna je vlaga, topla sredina i uslovi koji pogoduju razvoju gljvice. Kao i svaki živi organizam ona „voli“ toplotu, ali i slatku sredinu, pa se često javlja kod osoba koje vole slatkiše. Često se javlja kod trudnica, jer je njihov imunitet oslabljen. Pogledajte kakva je pravilna ishrana trudnica. Kandida se može javiti i kod osoba koje uzimaju antibiotike, jer oni uništavaju dobre bakterije u sluzokoži.

Zamišljena žena
Žene često oboljevaju od kandide i ona je veoma neprijatna za njih

Koji su simptomi vaginalne kandidijaze?

Najčešće se javlja kod žena u vidu vaginalne kandidijaze, ali može ući u organizam i napraviti veliki problem. Ipak, ukoliko sa javi kao vaginalna infekcija, žene je prepoznaju po nekoliko veoma neprijatnih simptoma.

  • Kandida se uvek manifestuje svrabom, koji je neprijatan i dosadan, a nikako se ne može sprečiti;
  • Žene uglavnom prepoznaju kandidu po sekretu koji je gust i sirast;
  • Pored svraba i peckanja, javlja se iritacija na mestima na kojima je kandida napravila „žarište“, pa je svrab još jači;
  • Svrab i češanje dodatno iritiraju i oštećuju sluzokožu, zbog čega se javljaju mikropovrede i upale pa je lečenje kandide prirodnim putem veoma važno;
  • Ponekad se kandida prepoznaje po bolovima prilikom odnosa koji se javljaju jer kandida sprečava prirodno vlaženje vagine.

Pored svih ovih simptoma, jedino lekar može postaviti dijagnozu nakon što uradi briseve sluzokože materice. Iako je lečenje jednostavno, nije na odmet prepoznati kandidu na vreme. Tako je moguće lečenje kandide prirodnim putem.

Usamljena žena na obali
Mnoge žene se teško odlučuju da se obrate lekaru kada imaju problem sa kandidom

Hrana koja se može koristiti za lečenje kandide prirodnim putem

Jedna od prvih stvari koje osoba sklona kandidijazi mora da uradi je da izbaci šećer. Ne samo da pogoduje razvoju kandide, već pogoršava simptome kandidijaze. Srećom, postoje neke namirnice koje možemo uvesti u ishranu i omogućiti lečenje kandide prirodnim putem. Svakako je neophodno promeniti ishranu. Pogledajte sve prednosti veganske ishrane.

Jogurt se može koristiti za lečenje kandide prirodnim putem

Svako zna da je jogurt jedno od najboljih sredstava za lečenje kandide prirodnim putem. On sadrži prirodne probiotike, a oni su sami po sebi pogodni za lečenje kandide. Jogurt, pogotovo grčki jogurt, sadrži lactobacillus acidophilus, bakteriju koja uništava kandidu.

Beli luk

Iako mnogi izbegavaju beli luk zbog mirisa, on je veoma snažan antibiotik i antimikotik. Dovoljno je uzimati ga redovno kroz ishranu pa da ispolji svoje najbolje dejstvo. Postoje i kapi i tinkture na bazi belog luka, pogodne za one koji ne vole njegov ukus.

Sredstva koja možete aplikovati za prirodno lečenje kandide

Pored hrane koju možete konzumirati u svrhu lečenja kandide, postoje namirnice koje možete aplikovati na sluzokožu vagine i tako izlečiti kandidijazu. Ipak, budite obazrivi sa upotrebom prirodni lekova. Nekima ne prijaju svaki od njih, pa mogu izazvati teške iritacije. Uvek se, za svaki slučaj, konsultujte sa lekarom.

Tri prijateljice
Budući da mnogo žena ima problem sa kandidom, naučite da se izborite sa njom sami

Jabukovo sirće

Ne brinite, nećemo vam savetovati da nanosite jabukovo sirće na sluzokožu. Ne samo da je opasno, takva metoda može izazvati i pogoršanje simptoma. Lekari preporučuju kupke od jabukovog sirćeta. U kadu punu mlake vode dodajte pola čaše jabukovog sirćeta i kupajte se 20 minuta u njoj. Ovu proceduru možete ponoviti jednom nedeljno sve dok se simptomi ne povuku. Ne samo da je odlična metoda za prirodno lečenje kandide, već je odlična i kao prevencija.

6,000.00dinPoruci paket hrane