Bajina Bašta, Dub

Kako se rešiti bradavica prirodnim putem

Ruke

Mnogi ljudi imaju problema sa virusim bradavicama. Godišnje posete dermatologu su uvek dobra ideja, ali postoje i prirodni jednostavni načini da se rešite bradavica.

Šta su bradavice?

One su tvrde izrasline na koži koje su uzrokovane različitim vrstama virusa. Javljaju se kod osoba sa slabim imunitetom i mogu se preneti kontaktom. Postoje različiti načini za njihovo uklanjanje, kao što su laser, tečni azot i radiotalasi. Ali, takođe postoje i prirodni načini da se rešite ovog problema. Na svu sreću ne morate potrošiti mnogo novca da biste ih se rešili. Kako se rešiti bradavica prirodnim putem? Donosimo vam nekoliko načina.

Morska voda

Jedan od najboljih lekova kako se rešiti bradavica prirodnim putem jeste morska voda. Zato, ako idete na more, boravite što duže vremena u morskoj vodi ili natopite krpu i stavite je na bradavicu. So i jod koji se nalaze u morskoj vodi mogu da isuše ove izrasline.

Morska voda je jedan od najboljih načina kako se rešiti bradavica prirodnim putem
Morska voda kao najbolji lek za isušivanje bradavica

Crni luk

Crni luk se takođe često koristi za uklanjanje bradavica na telu. Sve što treba da uradite jeste da ga iseckate i posolite i ostavite da prenoći da pusti sok. Dobijenom tečnošću mažite bradavice dva puta dnevno.

Beli luk

Potpuno prirodan, siguran i proveren lek za bradavice. Uzmite jedan čen belog luka i prepolovite ga. Mažite bradavice njegovom polovinom. Nakon dva minuta trljanja, uzmite drugu polovinu i zalepite ga flasterom na bradavicu.

Crni i beli luk
Koristite crni i beli luk kao najbolji prirodni lek u borbi protiv bradavica

Smokva

Smokva takođe ima sposobnost da izleči problem bradavica. Njeno mleko nakapajte na bradavicu. Pustite da se osuši i isperite mlakom vodom i ponavljate postupak dok bradavica ne otpadne.

Čuvarkuća

Potrebno je da pomiješate jednu supenu kašiku cijeđenog soka čuvarkuće sa 1 dl vode i sa 200 g svinjske masti. Stavite ovu mješavinu na ringlu i grijte sve dok se mast ne otopi, a zatim naspite u staklenu posudu i čuvajte je u frižideru. Dobijenom tečnošću mažite bradavicu nekoliko puta dnevno.

Ricinusovo ulje

Ricinusovo ulje je još jedan od načina da se rešite bradavica. Mažite ih ricinusovim uljem svako jutro i veče. Možete pomešati ricinusovo ulje i sodu bikarbonu i ovom smesom mažite bradavice i prekrijte ih zavojem.

Maslačak

Maslačak ima svoj sok koji je jako efikasan u borbi protiv bradavica. Svakodnevno ga mažite na bradavice. Ona će postajati sve tamnija i na kraju će otpasti.

maslačak
Mlasačak ima sok koji može da isuši bradavice

Propolis

Namažite propolis na bradavicu i prekrijte flasterom. Držite dva do tri dana i ponavljajte postpuak dok bradavica ne otpadne.

Jabukovo sirće

Uzmite zavoj i natopite ga jabukovim sirćetom i stavljajte na bradavice pre spavanja. Posle nekog vremena vaše bradavice će otpasti.

Ovih nekoliko praktičnih i jednostavnih načina su najbolja rešenja kako se rešiti bradavica prirodnim putem.  Ali, ne zaboravite da jačate vaš imunitet jer je on najvažniji u borbi protiv infekcija i virusa od kojih nastaju bradavice. Najvažnije je da se hranite zdravo i da unostie vitamine u vaš organizam.

6,000.00dinPoruci paket hrane