Bajina Bašta, Dub

Hrana za kosu: Namirnice koje su super zdrave za kosu

Kao što brinete o vašem organizmu, vreme je da počente da brinete i o zdravlju vaše kose! Stanje kose je dobar znak svega onoga što se dešava unutar nas. Da bi vaša kosa izgledala zdravo i negovano, potrebno je da redovno snadbevate organizam zdravim nutrijentima. Ako želite da se oduševite kada se pogledate u ogledalo, morate da počnete sa negom kose danas! Da biste imali zdravu, gustu, sjajnu i čvrstu kosu, morate da počnete svakodnevno da unosite naimrnice bogate vitaminima, mineralima, proteinima i omega 3 masnim kiselinama. Zdrava hrana za kosu je prvi korak da imate negovanu i blistavu dlaku.

Hrana za kosu: Koje namirnice treba konzumirati za zdravlje vaše kose?

Puter od badema kao najzdravija hrana za kosu

Hranljive materije koje su zaslužne za zdrav i lep izgled vaše kose, kao što su proteini, zdrave maste, vitamini možete naži u puteru od badema. Na primer, u skoro svim orašastim plodovima može se naći viamin E koji je odličan za davanje sjaja i gustine kosi.

Mandarine

Mandarine kao i većina citrusa su bogate vitaminom C koji olakšava organizmu da absorbuje gvožđe a vitamin B12 poboljšava rast kose i usporava process sedenja.

Mandrine - najbolja hrana za kosu
Jedite mandarine svakodnevno ako želite dugu zdravu i blistavu kosu

Spanać

Osim što su nas učili kao decu da je važno jesti spanać da bismo porasli I imali mišiće, danas kao odrasli treba da znate da je spanać odlična hrana za kosu. Ako želite da sprečite gubitak kose, morate jesti hranu bogatu proteinima, gvožđem i vitaminom D. Jedna od tih namirnica je baš spanać. Ova zelena namirnica takože poseduje i omega 3 kiseline, magnezijum, kalijum i kalcijum. Od svih namirnica, kada je reč o kosi, ovo je namirnica koju treba da konzumirate svakog dana.

Jogurt

Ako želite da imate gustu, bujnu i sjajnu kosu, započnite svaki dan sa konzumiranjem jogurta. Ovaj napitak je bogat vitaminom B5 i utiče na cirkulaciju krvi u koži glave te samim tim utiče i na rast kose.

Losos

Losos osim vitamina D koji jača kosti takođe poseduje omega 3 masne kiseline koje su važne u borbi protiv opadanja kose. Osim u lososu, omega 3 masne kiseline možete naći u drugim ribama kao što je skuša i sardina. Osim toga što ćete biti zdravi i fit, vaša kosa će biti gusta i sjajna.

Losos - ukusan ručak, zdrava kosa!
Jedite losos! Osim toga što ćete biti zdravi i fit, vaša kosa će biti gusta i sjajna.

Cimet

Cimet osim što je hrana za bolju cirkualciju, on je takođe neizostavni začin u vašoj ishrani za dravlje kose. Dodajte cimet u vašu kafu, doručak, pahuljice, čaj I vaša kosa će zablistati!

Ovas

Da biste imali kosu zdravu i bujnu morate jesti namirnice bigate gvožđem, vlaknima, cinkom i omega 3 masnim kiselinama. Jedna od tih namirnica je ovas! Ona stimuliše rast i razvoj vaše kose i čini je gustom i zdravom.

Jaja

Jaja su puna vitamina B7 koji je vrlo važan za rast kose i jačanje dlake. Zato, ako imate tanku kosu, jedite jaja za doručak i nećete morati da brinete o opadanju kose. Osim jaja, odlična hrana za kosu koja sadrži bioten su i bademi, avocado i već spomenuti losos.

Borovnice

Borovnice su antioksidanti koji ptite vaše ćelije od oštećenja. Samim tim, one su odlična hrana za rast kose. Zbog svojih svojstava, borovnice stimulišu rast kose i sprečavaju prerano sedenje kose.

Jogurt sa borovnicama - najbolji način da započnete dan!
Vaš idealan doručak – jogurt sa borovnicama. Osim što je ukusan i zdrav za vaš organizam, ovaj obrok pozitivno utiče na rast i bujnost vaše kose!

Šargarepa

Beta karotin kojeg možete naći u šargarepi, bundevi, dinji, mangu i slatkom krompiru štiti od suve kose i stimuliše žlezde da stvaraju sebum.

Banane

Banane osim što su ukusno tropsko voće, one su i odličan izvor silicijuma koji povećava gustinu kose i čini vašu kosu jačom i izdržljivijom.

Related Posts

6,000.00dinPoruci paket hrane