Bajina Bašta, Dub

Hrana za bolju cirkulaciju

Cirkulacija

Cirkulacija je neprekidno kretanje krvi organizmom i ona omogućava normalno funkcionisanje svih delova tela. Ona omogućava prenos kiseonika do tkiva i svih važnih ćelija u organizmu. Sve dok je cirkulacija uravnotežena vaš ceo organizam će funkcionisati bez problema. Sa lošijom cirkulacijom dolaze i drugi problem kao što su česte glavobolje, vrtoglavica, loša koncentracija, šum u ušima, osećaj stalne hladnoće, bolovi u stopalima, grčevi u nogama, oticanje, itd. Mnogi ljudi pate od lose cirkulacije nesvesni da moraju da rešavaju ovaj problem odmah! Hrana za bolju za cirkulaciju će vam pomoći ali je veoma važno da promenite način života i da počnete da živite zdravo!

Aparat za pritisak i lekovi
Izbegnite odlazak kod lekara i konzumiranje lekova tako što ćete promeniti način života i ishranu!

Hrana za bolju cirkulaciju: Šta preporučuju stručnjaci?

Lekari kažu da je najbolja ishrana za ljude sa lošom cirkulacijom ona koja obiluje svežim voćem i povrćem, ribom, mesom i žitaricama. Dakle, može se reći da je za bolju cirkulaciju najbolja mediteranska ishrana. Pored navedenih namirnica, možete konzumirati jezgrovito voće i semenke za užinu ili uz doručak jer sadrže esencijalne polizasićene masne kiseline koje su dobre za vase zdravlje.

Važan savet: Slobodno jedite sve vrste mahunarki ali ih ne kombinujte sa mesom.

Mediteranska ishrana je najbolji vid ishrane u borbi protiv loše cirkulacije

Šta izbegavati od namirnica da biste poboljšali cirkulaciju?

Ako želite da regulišete ishranu i da isčistite vaš organizam od loših navika i namirnica, započnite to tako što ćete poručiti paket hrane za čišćenje organizma. Zatim, neko vreme skroz izbacite so iz upotrebe.

Ovo se takođe odnosi na dodavanje šećera i konzumiranje previse slatkiša. Pokušajte da smanjite šećer na prirodan način. Takođe, izbegavajte crnu kafu, pogotovo onus a mlekom i šlagom. Ako volite da pijete kafu, najbolje je da konzumirate filter kafu.

C vitamin u borbi protiv loše cirkulacije

U borbi protiv lose cirkulacije, najbolje će vam pomoći namirnice bogate vitaminom C. Da biste zimi imali bolju cirkulacijom, najbolje je konzumirati što više kiselog kupusa i citrusno voće.

Beli luk – prvak u borbi protiv loše cirkulacije

Pored namirnica bogatih C vitaminom, beli luk je prvak u borbi protiv lose cirkulacije! Pored svojih poznatih antibakterijskih i antivirusnih delovanja, aktivna dejstva belog luka smanjuju loš holesterol i pomažu u detoksikaciji.

Beli luk
Beli luk – prvak u borbi protiv loše cirkulacije

 Najbolji trik – korišćenje začina

Osim navedenih namirnica, koristite začine poput ruzmarina, cimeta i đumbira. Ovaj trik će vam podstaći cirkulaciju, zato vase tople napitke poput čaja oplemenite cimetom i đumbirom.

Čaj i cimet
Dodajte cimet ili đumbir u vaš čaj, za bolju cirkulaciju!

Uživajte u čaši vrnog vina

Hrana za bolju cirkulaciju nije jedini način da se izborite sa lošom cirkulacijom. Ako volite nekad da se opustite, pogotovo u hladnim zimskim noćima, čaša crnog vina je dobar način da se opustite ali i da poboljšate cirkulaciju. Takođe, kap ruma u vašem omiljenom čaju može učiniti čuda za vašu cirkulaciju. Ali, ne preterujte sa alkoholom, jer preterivanje dovodi do kontra efekta – brzog hlađenja organizma.

Ostali saveti za dobru cirkulaciju

  • Održavati poželjnu težinu
  • Svakog dana jedite voće i povrće
  • Unosite male količine mesa i ribe
  • Konzumirajte žitarice od celog zrna
  • Koristite hladno ceđeno maslinovo ulje
  • Svakodnevno hodajte ili se bavite nekim drugim fizičkim aktivnostima

6,000.00dinPoruci paket hrane