Bajina Bašta, Dub

Hrana za bolje pamćenje i koncentraciju

Povrce- hrana za bolje pamćenje i koncentraciju

Da li možete hranom da podstaknete razvoj I funkcionisanje mozga? Da li hrana ima uticaja na vašu koncentraciju? Odogovor leži u ovom tekstu u kome ćemo se baviti kako hrana za bolje pamćenje i koncentraciju može da vam poboljša kvalitet života. Dr Milan Milošević je u svojoj knjizi “Servis- Čišćenje organizma” najbolje objasnio kako vaš organizam funkcioniše kad ga očistite od nagomilanih toksina I štetnih materija. Na sajtu Kuća Zdravlja Srbija možete naći paket hrane za čišćenje organizma koja je vaš prvi korak ka boljem i zdravijem životu. A mi vam donosimo najbolji izbor hrane koji će vam pomoći da vama i vašoj porodici popravite raspoloženje, memoriju i koncentraciju.

Uvek budete umereni u jelu i piću!

Kao što znate, svaki put kada pojedete obilan obrok vama se prispava. Uzimanje ovako velikih količina hrane je navika koje se morate otarasiti! Smanjite količinu obroka i videćete kako ćete biti spremniji za razne dnevne aktivnosti.

Povrce
Pazite na veličinu obroka i jedite što više povrća i voća

Voće i povrće – najbolja hrana za bolje pamćenje i koncentraciju

Naučnici su dokazali da ishrana bogata voćem i povrćem je najbolji način da poboljšate svoje pamćenje i koncentraciju. Najbolje je jesti: suve šljive, suvo grožđe, borovnice, maline, kupine, jagode, pomorandže, trešnje, kivi, crno grožđe, prokelj, klice lucerke, brokoli, cvekla, kelj, paprike, karfiol, krompir s ljuskom, crni luk, paradajz. Najvažnije je da većinu ovih namirnica uzimate sveže ili makar obarene. Spremajte ih na zdrav način i pijte samo sveže ceđene sokove.

Med “hrani” mozak!

Nemojte kupovati med u prodavnicama, više puta je menjao temperaturu i nema nikakvu lekovitu vrednost. Med isključivo kupujte od pčelara! Njegov visok sadržaj glukoze i fruktoze hrani vaš mozak i srce.

Med
Med hrani vaš mozak!

Konzumirajte samo prave ugljene hidrate!

Izbegavajte veštačke šećere i kupovne slatkiše. Oni vam brzo podižu šećer ali takođe ga brzo i spuste. Nakone toga osetićete slabost, s toga konzumirajte samo jednostavne ugljene hidrate. Integralne žitarice, krompir s ljuskom, čaj s medom, suvo voća, sveži voćni sokovi – najbolji su način za poboljšanje koncentracije i memorije.

Povećajte koeficijent inteligencije zdravom ishranom!

Zdrava ishrana osim što produžava život ona povećava i koeficijent inteligencije! Hrana pogata mineralima i vitaminima pogotovo ona koja sadrži magnezijum, hrom, cink, gvožđe ima veliki uticaj na naš mozak. Vitamin C konzumirajte ne samo tokom prehlada već redovno, jer on utiče na moždane impulse!

Borovnice
Jedite borovnice za bolje pamćenje i koncentraciju

 

Related Posts

6,000.00dinPoruci paket hrane