Bajina Bašta, Dub

Čišćenje parazita iz organizma

Tamo gde je stalna temperatura, dobra zaštita, obilje hrane – tu je idealno mesto za naseljavanje i život mikrosveta. U vašem organizmu, pogotovo u vašim crevima je konstanta borba za opstanak između korisne i patogene crevne flore. Korisna flora nam čuva imunitet i brani nas od patogenih mikroorganizama koje često unosimo u organizam outem vode i hrane. Ukoliko paraziti i gljivice prežive varenje unete hrane, oni dospevaju u druge delove organizma i mogu da naprave ozbiljan zdravstveni problem. Tada je potrebno na vreme primetiti promene i preduzeti sve aktivnosti za čišćenje parazita iz organizma.

Kako dolazi do zaraze parazitima?

Parazitima se možete zaraziti svakodnevno. Postoje razni načini da ih unesete u organizam. Svi svakog dana preko hrane, vode, vazduha unosimo u organizam veliki broj parazita i njihovih jaja. Paraziti se razvijaju i žive unutar organizma domaćina i njihova delovanja mogu da budu jako opasna. Mogu da oštete tkiva i da izazovu ozbiljna obolenja. Kako se sve može doći u kontakt sa parazitima?

 • U kontaktu sa domaćim životinjama
 • Prljave ruke
 • Neoprano voće i povrće
 • Novac
 • Termički nedovoljno obrađeno meso
 • Rukohvati vrata i sedišta
 • Kupanjem u javnim kupalištima
 • Zaraza u školskoj kuhinji
 • Hrana sa otvorenih vitrina
 • Preko bilo kojih prljavih predmeta
 • Poljupci i polni odnos
 • Ujed insekta
Pranje ruku
Perite ruke redovno i vodite računa o vašoj higijeni

Kao što vidite, svakog dana imate priliku da se zarazite i unesete parazite u vaš organizam. Jedino što može da vas zaštiti je vaš jak imunitet. Ako je oslabljen, veća je mogućnost za zarazom. Roditelji takođe treba da obrate pažnju ako imaju kućne ljubimce jer bez dobre preventive zaraza je vrlo moguća. Takoše, mala deca se jako često zaraze glistama.

Kako sprečiti parazitne invazije na organizam?

Parazitne invazije su vrlo moguće ako ne sprovodite redovno čišćenje organizma. Morate da držite vaš imunitet pod kontrolom i da vodite računa o čistoći. Zapamtite, usled oslabljenog imuniteta veća je šansa za raznim oboljenjima.

pranje grožđa i drugog voća kao jedan od načina za čišćenje parazita iz organizma
Redovno perite voće i povrće da biste izbegli unošenje parazita u organizam

Čišćenje parazita iz organizma

NARODNA MEDICINA

Iako bezopasna, narodna medicina nekad ne može da istrebi sve parasite. Vrlo je važno ne samo ubiti parasite već ih i izbaciti iz organizma. Paraziti žive ne samo u crevima već i u tkivima, mišićima, organima, krvi. Narodna medicina vam može pomoći privremeno ali dok ne ojačate vaš imunitet sve može da se vrati na početak.

KLISTIRANJE

Kilistiranje je jedan od načina da izbacite štetne materije i parazite iz organizma, ali naravno ovo ne možete sprovoditi svakog dana i bez prekida. Ne preterujte i samo povremeno radite klister za čišćenje parazita iz organizma.

Bol u stomaku
Paraziti mogu izazvati stomačne tegobe i druge mnogo ozbiljnije bolesti

DRUGI ANTIPARAZITNI POSTUPCI

Za šičćenje parazita iz organizma je potreban sistematski pristup i upornost. Morate se posvetiti čišćenju organizma i dobro se pripremite jer paraziti nisu naivan protivnik. Nađite najbolji način da se oslobodite toksina i uginulih parazita. Morate da se prodržavate date terapije inače poboljšanja neće biti. Zapamtite: Bez čišćenja nema izlečenja! Čuvajte vaš imunitet i oslobodite se svih nečistoća!

 

7 новембра, 2018

6,000.00dinPoruci paket hrane