Bajina Bašta, Dub

Čišćenje krvnih sudova

Vena.

Čišćenje krvnih sudova prirodnim putem je tema koja sve više intrigira široke narodne mase. Zašto? Odgovor je veoma jednostavan – začepljenje krvnih sudova je sve češći problem današnjice. Ali šta je zapravo zakrčenje krvnih sudova, šta ga prouzrokuje i kako se rešiti ovog problema? Ukoliko Vas interesuje odgovor na sva ova pitanja, na pravom ste mestu!

Šta je zakrčenje krvnih sudova?

Arterioskleroza, je problem sa kojim se svi susrećemo. Javlja se s godinama, prirodno i svakome. Medjutim, u nekim slučajevima ne mora izazivati nikakve tegobe, već se ponaša kao prirodna posledica starenja. S druge strane, ovo stanje može biti ozbiljan zdravstveni problem. Zašto? Sa smanjenjem elastičnosti krvnih sudova se povećava faktor rizika za nastanak ozbiljnih bolesti i stanja.

Krvni sistem - grafički prikaz.
Vaše zdravlje je najbitnije.

Uzroci nastanka arterioskleroze

Postoji veliki broj faktora rizika, od kojih su neki nasledni, neki lako preventivni, a neki neizbežni. Ovo je lista najčešćih uzročnika začepljenja krvnih sudova:

 • Nasledni faktor.

Nešto od čega ne možemo pobeći, a to je genetika. Ukoliko neko u Vašoj porodici ima ovaj problem, postoji šansa da se i Vama dogodi. Medjutim, ovo nije pravilo i ukoliko neko s kim ste u srodstvu ima ovo oboljenje, ne mora da znači da će se i Vama desiti.

 • Pol.

Iako se ranije verovalo da ovaj tip zdravstvenih problema uglavnom pogadja muški deo populacije, sve više studija pokazuje da ni žene nisu poštedjene.

 • Dob.

Faktor rizika se povećava zajedno s godinama. Medjutim, samo starosna dob nije dovoljan uzrok za nastanak ovog problema.

 • Masnoće u krvi.

Definitivno najveći uzročnik začepljenja krvnih sudova – povišen nivo masnoća u krvi, je na svu sreću faktor na koji možete uticati. Ukoliko promenite svoj način života već danas, velike su šanse da nikada nećete morati da brinete o temama kao što je čišćenje krvnih sudova.

 • Abnormalan krvni pritisak.

Ukoliko imate povišen krvni pritisak ili neko drugo srčano oboljenje, spadate u grupu osoba sa visokim faktorom rizika za začepljenje krvnih sudova.

 • Telesna težina.

Ukoliko imate 20 ili više procenata kilograma preko idealne telesne mase, šanse da dobijete ovo oboljenje su 50%.

 1. Ostali uzročnici:
 • Nikotin. 
 • Nedovoljna fizička aktivnost.
 • Šećerna bolest.
 • Ostale bolesti srca.

Čišćenje krvnih sudova – prvi korak ka ozdravljenju

Prevencija je najbolje rešenje. Medjutim, nisu svi u situaciji gde je mogu iskoristiti kao alat. Zato je čišćenje krvnih sudova pravo rešenje za Vas. Ali kako očistiti krvne sudove?

Čišćenje krvnih sudova - grafički prikaz.
Čišćenje krvnih sudova nije teško kao što zvuči.

Zdrav život – ključ uspeha

Jedan od načina za čišćenje krvnih sudova je taj da se promeni način života. Ukoliko ste svesni šta radite pogrešno, prouzrokujte promenu već danas!

Redovne kontrole

Ovaj tip borbe protiv začepljenih krvnih sudova će pomoći kod borbe sa faktorima na koje mi sami ne možemo uticati. Posetite svog lekara i vodite računa o svom zdravlju.

Ishrana – Vaš najbolji saveznik u borbi

Ukoliko je čišćenje krvnih sudova prirodnim putem nešto čime biste želeli da se pozabavite ovih dana, početak je lak. Sve što treba da uradite je da se posvetite zdravoj ishrani. Počnite detoksikacijom organizma, a zatim pronadjite zdrave namirnice u kojima uživate, a istovremeno i činite veliku uslugu svom organizmu.

Fizička aktivnost

Čišćenje krvnih sudova je nemoguće bez redovne fizičke aktivnosti. Dakle, pojačajte svoju već danas!

27 септембра, 2018

6,000.00dinPoruci paket hrane