Bajina Bašta, Dub

7 razloga zašto treba jesti maline svaki dan

Maline

Maline su bobičavo voće koje sadrže velike količine vode ali isto tako sadrže veliku količinu antioksidanata kao što su vitamin C, fenoli i elagična kiselina. Sva ova svojstva ovih neverovatnih bobica je razlog zašto treba jesti maline svaki dan. Nemojte dozvoliti sebi da sezona ovog voća prođe a da ih vi ne jedete svakog dana! Ako ih volite, navalite, a ako ste od onih kojima i nisu omiljeno voće, Kuća Zdravlja Srbija vam dodatnu motivaciju da maline postanu sastavni deo vašeg svakodnevnog jelovnika.

Malina je bogata antioksidansima

Malina je izuzetno bogata antioksidansima koji deluju protivupalno. Oni sprečavaju mnoge bolesti i oštećenje ćelija u organizmu. Zato je poznato da malina smanjuje rizik od nastanka raka.

Maline u čaši
Malina je izuzetno bogata antioksidansima koji deluju protivupalno. Oni sprečavaju mnoge bolesti i oštećenje ćelija u organizmu.

Sadrži vitamin C

Zašto je važno jesti maline svaki dan? Zato što poseduju vitamin C koji čuva vaše zdravlje i imunitet svakog dana! 100 grama malina sadrži čak 44% preporučene dnevne količine vitamina C!

Pored vitamina C, u malini se takođe nalaze i vitamini iz grupe B, E i K3. Takođe, malina je odličan izvor kalijuma, magnezijuma, itd.

Čisti krvne sudove

Maline an tanjiru ' zašto treba jesti maline svaki dan
Ako želite da budete zdravi i dugovečni, i ako želite da imate lepu i zdravu kosu i kožu, konzumirajte maline svakog dana!

Osim što je niskokalorična pa se preporučuje u mnogim dijetama, malina obiluje vlaknima koje čuvaju vaše srce i poboljšavaju probavu. Vlakna koja možete naći u malinama su odlična za pravilnu funkciju creva i „pročišćavanje“ krvnih sudova.

Vitkost

Malinu treba konzumirati da biste sprečili taloženje masti u organizmu. Ona snižava šećer u krvi i ubrzava metabolizam. Zato je deo mnogih preparata za mršavljenje.

Zdrava koža i kosa

Ako želite zdravu i lepu kosu i kožu, treba da imate makar jedan obrok malina dnevno. Takođe, ovo voće se nalazi u mnogim kremama za hidrataciju. Malina podstiče proizvodnju kolagena i ublažava bore.

 

Maline
Malinu možete koristiti i da pripremate lekoviti čaj koji ženama pomaže na mnogo načina

Čaj za prehlade

Malinu možete koristiti i da pripremate lekoviti čaj koji ženama pomaže sa menstrualnim tegobama ali takođe pomaže i kod prehlade, upale grla, stomačnih tegoba, itd. Za čaj vam je potrebna 1 kašika suvih listova maline i 2,5 dcl vrele vode.

Maline snižavaju temperaturu

Ako niste znali, narodna medicina preporučuje sok i sirće od maline za sniženje povišene telesne temperature.

6,000.00dinPoruci paket hrane