Bajina Bašta, Dub

10 načina da snizite krvni pritisak prirodnim putem

Ukrasno srce u omči

Sigurno je da biste voleli da snizite krvni pritisak prirodnim putem. Iako je savremena medicina pronašla mnogo lekova za ovu bolest, svako bi trebalo da se prvo okrene prirodnoj medicini. Kao što postoje najbolji prirodni lekovi za urinarne infekcije, tako se i pritisak može lečiti prirodnim lekovima. Važno je ovu bolest lečiti, čak i kada nema vidljivih simptoma, jer može dovesti do šloga i infarkta.

Uvedite nove navike

Ponekad i sama promena navika vodi ka poboljšanju zdravlja. Neke od tih navika ne menjaju značajno vaš organizam. Osim toga, promena stila života vodi nas u razmišljanje u čemu grešimo kada se razboljevamo. Probajte da se usresredite na ono što vas dovodi do stresa i visokog pritiska.

Snizite krvni pritisak prirodnim putem a ne uz pomoć medicine kao na slici
Uvek je bolje sniziti krvni pritisak na prirodan način

Šetnja je odličan način da snizite krvni pritisak prirodnim putem

Ima mnogo razloga zašto lekari preporučuju šetnju kao najbolji prirodni način da snizite krvni pritisak. Ne samo da je bolja za rad srca i krvnih sudova, već je odlična i za mršavljenje, koje posredno vodi u smanjenje krvnog pritiska.

  • Pre svega, šetnja ubrzava krv i širi krvne sudove – na taj način jača srce i omogućava protok više krvi;
  • Ubrzavanje krvotoka i širenje krvnih sudova rezultira oslobađanjem više toksina i većom koncentracijom kiseonika u krvi;
  • Šetnja svakako relaksira, pa je bolje iskoristiti to vreme za druženje sa prijateljima.

Budući da je veoma korisna, a ne zahteva neku opremu i vreme, šetnja se kao oblik fizičke aktivnosti preporučuje svim uzrastima. Dovoljno je 150 minuta spore šetnje ili 75 minuta brzog hoda nedeljno za optimalne rezultate. Ako imate vremena, možete posvetiti i 30 minuta svakoga dana šetnji.

Merač pritiska u cevima
Visok pritisak krvi škodi organizmu kao i visok pritisak vode u cevima

Smanjiti stres

Tačno je da je ovo lakše reći nego uraditi. Ipak, smanjiti stres je prvo što morate uraditi kako biste snizili krvni pritisak prirodnim putem. Možete samo slušati relaksirajući muziku 10 minuta dnevno uz oslobađanje misli od stresa. Ili se okrenite metodama relaksacije, poput meditacije ili dubokog disanja. Relaksacija je i jedan od razloga zašto je more dobro po zdravlje. Vodite računa da svaki put kada ste pod stresom, telo prepoznaje to kao opasnost. Onda gura krv u periferne organe (zato što ih sprema za beg) a to podiže pritisak.

Promenite ishranu i snizite krvni pritisak prirodnim putem

Svi znaju da je ishrana veliki problem kod osoba koje imaju povišeni pritisak. U većini slučajeva ona je i dovela do visokog pritiska. Zato je prvi korak koji treba načiniti zapravo u kuhinji. Postoje stvari koje morate izbaciti iz ishrane, ali i one koje možete dodati ishrani.

Hrana koju morate izbaciti iz ishrane

Pre svega izbacite soli iz ishrane i to svake vrste. To podrazumeva i prerađenu hranu i grickalice. Iako kod nekih ljudi postoji predispozicija da se loše prerađuje so, to ne znači da ne treba voditi računa. Osim toga, izbacite alkohol, cigareta, kofein i šećere. Setite se da stres takođe vodi ka lošoj ishrani.

Kuhinjska so
Izbacite so iz ishrane kao i prerađenu hranu

Hrana koju bi trebalo uvrstiti u svakodnevicu

Postoji hrana koju obično ne unosimo u organizam, iako je lako dostupna. Samo unošenje ove hrane može vam pomoći da snizite krvni pritisak prirodnim putem. Obično je dovoljno da unesete ovu hranu u svakodnevicu, ne brinite, većina je ukusna i lako dostupna. Među prvima važno je uzimati banane, jer su pune kalijuma. Pored toga, dodajte mleko, pasulj, ribu, badem, dinju i breskve, iz istog razloga. Konačno, jedite crnu čokoladu, jer je bogata flavanoidima. Naravno, zadržite se na malim količinama.

Related Posts

6,000.00dinPoruci paket hrane